4 januari 2020
16:00

Stuvsta IF Dam-J/F17

Referat: Stureby SK - Stuvsta IF Dam-J/F17

Lite speciella förutsättningar inför dagens match där vi kommer från en period av högintensiv träning medan Stuvsta kommer rakt in från juluppehåll till match. Oavsett så var vi både tacksamma och nöjda över att få till en match mot kvalificerat motstånd innan vi drar iväg till Växjö nästa helg.

Matchstart blev tio minuter försenat vilket skulle visa sig ha betydelse i slutändan...när vi väl kom igång så var det hursomhelst ett mycket beslutsamt Söders Blå som tog kommandot och satte tempo i spelet. Idag var vi 17 spelare till matchstart och hade bestämt oss för att göra sex byten i mitten av första halvlek samt även att öva på olika spelsätt i de bägge halvlekarna. I första var det högt försvarsspel som gällde och förutom att vi kunde ta full kontroll på motståndarnas planhalva så var vi också mycket starka i återerövringsspelet vilket gjorde att vi kunde anfalla gång på gång. Effektiviteten var dock inte den bästa, men i längden gav bollövertag och löpvilja resultat och vi kunde gå till pausvila med 2-0, vilket var klart i underkant. Mest glädjande var att vi klarade av att behålla spelidé och possession trots sex byten i mitten av halvleken.

I andra föll vi enligt plan lågt i försvar för att träna detta, och här var det mer än tydligt att det är ett spel vi ännu inte behärskar fullt ut och behöver öva vidare på. Försvarsmässigt var det helt ok, men väl vid boll tappade vi både tempo och momentum. Trots detta dominerar vi händelserna och kan göra tre fina mål och ta en lika fin 5-0-seger.

Sen matchstart då...jo matchen fick ett ganska tydligt slut när belysningen släcktes efter 82 minuters spel. Vi tackar Sthlms Stad för tydligheten och ser till att komma igång i tid för nästa match ;-)

Vi tackar dagens motståndare Stuvsta för en rolig och lärorik match. Vi är övertygade om att det blir rejält mycket tuffare när vi möts i vår i F17SM. Tack också till domare och publik som bjöd på fin inramning på grymma Kanalplan.